Warm appelsap

Warm appelsap

Deze verwarmende drank is super smaakvol en ideaal voor een koude winterdag. Warm appelsap is al lekker op zich, maar je kan het extra op smaak brengen met bijvoorbeeld gember, kaneel en kruidnagel. Voeg gewoon de specerijen toe die jij lekker vindt. Je kan ook variëren en deze drank met appelkersensap of perensap maken. Het is het lekkerste als je voor een sap zonder toegevoegde suikers kiest.
Alcoholvrij aperitief
Alcoholvrij aperitief
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept

Ingrediënten

  • 1,2 liter ongefilterd appelsap (zonder toegevoegde suikers)
  • 6 kruidnagels fijngestampt in een vijzel (optioneel)
  • 2 koffielepels kaneel (optioneel)
  • 2 cm verse gember, geschild en geraspt (optioneel)

Voorbereiding

Giet het appelsap in een kookpan. Voeg de gewenste specerijen toe: kaneel, gember, kruidnagel.
Verwarm op een laag vuur tot het sap begint te pruttelen. Laat 5 tot 10 minuten trekken zodat de smaken zich goed ontwikkelen.
Haal van het vuur en zeef het sap met een fijne zeef of theefilter. Serveer warm in hittebestendige glazen of mokken.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Houdt u van warme, zachte drankjes ? Probeer dan ook onze alcoholvrije glühwein – een feestelijk en kruidig alternatief.

Meer inspiratie