Chinese fondue

Chinese fondue

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 200 g varkensfilet
  • 200 g kipfilet
  • 120 g brocoli
  • 120 g sojascheuten
  • 4 grote verse champignons
  • 4 kleine wortels
  • ½ preiwit
  • 1l ontvette gevogeltebouillon
  • 8 el azijn
  • 4 el sojasaus
  • ½ knoflookteen
  • Peper

Voorbereiding

Kerriesaus 1 eidooier 1 el mosterd 100 ml sojaolie 2 el citroensap 1 kl sojasaus ½ kl kerriepoeder 100 g magere plattekaas Peper Roer de eidooier en de mosterd door elkaar en voeg er geleidelijk de sojaolie aan toe. Meng er vervolgens het citroensap, de sojasaus en de kerrie onder, evenals de plattekaas. Breng de kerriesaus, indien nodig, op smaak met wat peper.
Looksaus 1 eidooier 1 el mosterd 100 ml zonnebloemoelie 2 el citroensap 100 g magere plattekaas 2 knoflookteentjes Gehakte peterselie Peper Roer de eidooier, de mosterd en het citroensap door elkaar en voeg er geleidelijk de zonnebloemolie aan toe. Mang er vervolgens de plattekaas, de geplette knoflook en de gehakte peterselie onder. Breng de looksaus, indien nodig, op smaak met peper.
Pikante saus 3 el azijn 3 el ketchup 1 kleine fijngehakte Spaanse peper (piment) 1 knoflookteentje Pers het teentje knoflook. Voeg de overige ingrediënten samen en meng er de knoflook goed onder. Breng deze pikante saus indien nodig, op smaak.
Snij de groenten in blokjes en versnij de filets. Schik de groenten en het vlees op een bord. Breng alle ingrediënten voor de bouillon samen in de fonduepan en laat deze bouillon een 5-tal minuten zacht koken. Naar eigen voorkeur steekt u een stukje vlees en wat groenten op uw fonduevork en laat dit 5 minuten koken in de bouillon. Gebruik een dipsaus naar keuze. Traditioneel wordt deze fondue geserveerd met rijst.

Meer inspiratie