Suzanne Gabriels ontvangt <br>Margaretha Haglund Award

Suzanne Gabriels ontvangt
Margaretha Haglund Award

Stichting tegen Kanker is enorm trots te kunnen aankondigen dat Suzanne Gabriels, experte tabakspreventie, de Margaretha Haglund Award 2024 heeft ontvangen. Deze Zweedse prijs wordt toegekend voor Suzanne’s cruciale rol in het bereiken van het Belgische verbod op de verkoop van wegwerp e-sigaretten.

Door strategische pleitbezorging tegen de tactieken van de tabaksindustrie en samenwerking met diverse NGO’s, werd tabaksontmoediging een politieke prioriteit. De vastberadenheid van Suzanne Gabriels was essentieel voor het succes van deze aanpak, die wereldwijd als voorbeeld dient voor effectieve tabaksontmoedigingsstrategieën.

De Margaretha Haglund Award is een erkenning van Suzanne’s toewijding en niet-aflatende inzet voor het recht van kinderen en jongeren om tabaks- en nicotinevrij op te groeien. Deze prijs weerspiegelt de geest van Margaretha Haglund zelf, die generaties van onverschrokken pleitbezorgers voor deze zaak heeft geïnspireerd.

We zijn ontzettend trots op Suzanne’s prestaties en de impact van haar werk,” zegt Bruno Colmant, CEO ad interim bij Stichting tegen Kanker. “Deze award is een bewijs van haar inzet om een gezondere toekomst te waarborgen.

“Als Zweden op deze manier waardering uit voor het werk van Stichting tegen Kanker en voor het Belgische verbod op de verkoop van wegwerp e-sigaretten dan kunnen we daar best wel blij mee zijn. Ik ben bijzonder dankbaar voor deze waardering.”, zegt Suzanne Gabriels, experte tabakspreventie bij Stichting tegen Kanker.

Andere RESSOURCES