Levensloop in 2024 weer van start!

Levensloop in 2024 weer van start!

Levensloop is dit jaar sterker dan ooit en ging van start op 20 april in Dour. Er zullen 33 Levenslopen plaatsvinden verspreid over heel België!

Zoals elk jaar is de organisatie van deze warme en feestelijke evenementen in handen van vele, enthousiaste, lokale vrijwilligers. Op een Levensloop wisselen de deelnemers van verschillende teams elkaar 24 uur lang af, en dit als symbool voor de vele uitdagingen waarmee mensen met kanker elke dag te maken krijgen, gesteund door dierbaren en zorgverleners. Gedurende die 24 uur wandelen of lopen deelnemers, jong en oud, naargelang hun fysieke mogelijkheden.

Zo mobiliseert Levensloop gemeenten en steden om Vechters (mensen die kanker hebben of hebben gehad) te steunen en fondsen te werven voor Stichting tegen Kanker.

Sinds de lancering van Levensloop in ons land in 2011, werd er bijna 30.000.000€ ingezameld, werden 30.000 Vechters verwend en hebben 12.000 teams 437.000 deelnemers samengebracht!

100 jaar Stichting tegen Kanker

In dit jubileumjaar kunnen alle bezoekers van Levensloop terecht bij de gloednieuwe stand van Stichting tegen Kanker zodat we meer mensen kunnen informeren over de activiteiten en diensten van Stichting tegen Kanker.

Bovendien ontvangt elke ingeschreven Vechter op de stand een prachtig cadeau. Zo zetten wij hen in dit feestjaar extra in de bloemetjes.

Benieuwd waar er een Levensloop bij jou in de buurt is?

Andere RESSOURCES