Buddy Deal is terug

Buddy Deal is terug

De inschrijvingen zijn geopend! Voor het derde achtereenvolgende jaar introduceren we met trots Buddy Deal, de zeer succesvolle nationale campagne die rokers aanmoedigt om te stoppen met roken met de hulp van een Buddy. Ben je klaar om te stoppen met roken of wil je een roker ondersteunen in dit proces? Dan is dit artikel speciaal voor jou!

Hoe werkt Buddy Deal?

Buddy Deal daagt rokers uit om in mei een maand lang te stoppen met roken, met de steun van een “Buddy” in hun omgeving. Deze Buddy biedt ondersteuning om de roker een betere kans op succes te geven.

In België zijn er al 2 miljoen ex-rokers die van hun nicotineverslaving zijn afgekomen. Het is dus zeker mogelijk!

Waarom slechts één maand?

Stoppen met roken is altijd een goede beslissing. Als definitief stoppen moeilijk lijkt, kan een maand haalbaarder zijn. Het is bewezen dat een maand stoppen met roken de kans op succes met een factor 5 vergroot. En wist je dat de positieve effecten al binnen die eerste maand merkbaar zijn?

  • Na 24 uur beginnen de longen zichzelf te reinigen.
  • Na 48 uur verbetert de reuk- en smaakzin.
  • Na 72 uur kun je vrijer ademen en word je minder snel kortademig.
  • Na 2 tot 12 weken verbetert de algemene bloedcirculatie.

Waarom is stoppen met roken zo belangrijk?

Roken kan leiden tot kanker (19% van alle kankers wordt veroorzaakt door roken), maar ook tot hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. Elk jaar sterven in België ongeveer 15.000 rokers voortijdig als gevolg van roken. Bovendien kan deze verslaving de levenskwaliteit ernstig aantasten.

Ben je er klaar voor?

Heb je besloten om de uitdaging aan te gaan, als roker of als Buddy? Schrijf je dan snel in op https://buddydeal.be/nl. Daar vind je allerlei tips en nog veel meer, zowel voor rokers als voor de buddies. Op 31 mei, als het je gelukt is om een maand lang niet te roken, ontvang je van je Buddy een wederdienst.

Bijna 9.000 mensen hebben zich al ingeschreven. Ben jij de volgende? Schrijf je snel in!

Andere RESSOURCES