Bijzondere munt van 2 Euro

Bijzondere munt van 2 Euro

Stichting tegen Kanker is bijzonder blij dat in het jaar van haar 100ste verjaardag een bijzondere 2 euromunt in het teken van de strijd tegen kanker wordt uitgegeven.

Zondag 12 mei heeft Minister van Financiën Vincent Van Peteghem de nieuwste Belgische 2 euromunt van 2024 onthuld. De munt staat geheel in het teken van de “Strijd tegen Kanker in België” en is zowel een eerbetoon aan alle organisaties die het voortouw nemen in deze strijd, als een hart onder de riem voor iedereen die met de ziekte te maken krijgt.

Nog niet eerder werd er een Belgische 2 euromunt gewijd aan een beweging, een bewustzijn, een wens. Nu geeft de Koninklijke Munt van België een unieke 2 euromunt uit ter ere van de strijd tegen kanker in België!

”Met de herdenkingsmunten eren we steeds personen, gebeurtenissen en organisaties met een grote impact op ons land en haar inwoners. Met deze herdenkingsmunt is dat niet anders. Want voor mensen die geconfronteerd worden met een kankerdiagnose, lijkt het alsof de wereld plots stopt met draaien. Het zijn onze artsen, onderzoekers, maar ook duizenden vrijwilligers en sympathisanten die hen elke dag bewijzen dat ze er niet alleen voor staan. Het is voor hen állemaal dat de Koninklijke Munt van België deze herdenkingsmunt lanceert” zegt Vincent Van Peteghem, vice-eersteminister en minister van Financiën, bevoegd voor de coördinatie van de Fraudebestrijding en de Nationale Loterij.

Een munt is ontworpen om van hand tot hand te gaan, en elk draagt een krachtige boodschap met zich mee. Deze specifieke 2 euro munt herinnert ons eraan dat we al onze krachten moeten bundelen in de strijd tegen kanker, om hoop om te zetten in overwinning”, aldus Bruno Colmant, CEO ad interim Stichting tegen Kanker.

Meer info op www.herdenkingsmunten.be

Andere RESSOURCES