Witloof uit de wok

Witloof uit de wok

Deze wokschotel met witloof, rode paprika en kip is eenvoudig te bereiden en zit boordevol smaak en voedingsstoffen. Rijk aan vezels en eiwitten, en ideaal voor mensen met kanker die nood hebben aan een lichte maar voedzame maaltijd.

Ingrediënten

  • 500g kipfilet
  • 4 stronken witloof
  • 300 g pasta naar keuze
  • 1 rode paprika
  • 100 ml room
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 el. olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • eventueel: (verse) peterselie voor de afwerking

Voorbereiding

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
Snijd het witloof in fijne ringen en de paprika in kleine blokjes. Snijd de kipfilet in reepjes.
Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de paprika en kip toe en bak op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg het witloof toe en roerbak enkele minuten. Giet de room en bouillon erbij. Laat op hoog vuur inkoken tot een romige saus ontstaat.
Kruid naar smaak. Serveer met de pasta en werk eventueel af met verse peterselie.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.

Zin in een ander wokgerecht vol smaak ? Probeer dan zeker onze groentewok met koriander – een lichte en aromatische vegetarische variant.

Meer inspiratie