Ingrediënten
- 500g kipfilet
- 4 stronken witloof
- 300 g pasta naar keuze
- 1 rode paprika
- 100 ml room
- 100 ml kippenbouillon
- 1 el. olijfolie
- peper en zout naar smaak
- eventueel: (verse) peterselie voor de afwerking
Voorbereiding
Kook de pasta beetgaar.Snij ondertussen het witloof in fijne reepjes en de paprika in blokjes. Snijd de kip in reepjes.
Verhit de olijfolie in de wok en voeg de paprika en de kip toe. Bak ze goudbruin. Voeg het witloof toe en laat kort meebakken. Roer regelmatig om.
Blus met de room en bouillon en laat krachtig doorkoken tot de saus de gewenste dikte krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de pasta en werk eventueel af met grof gehakte peterselie.
Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.