Walnotenroomijs

Walnotenroomijs

Dit walnotenijs is een romige en energierijke lekkernij, speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker. Dankzij het hoge gehalte aan calorieën en eiwitten is het ideaal om de eetlust te stimuleren en vermoeidheid tegen te gaan. Het recept is eenvoudig te bereiden, met of zonder ijsmachine.
Walnotenroomijs
15 MINUTEN + INVRIESTIJD
Ijs
Ijs
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 120 g bloemsuiker
  • 40 ml suikersiroop
  • 600 ml ongeklopte slagroom (40 % vet)
  • 120 g kristalsuiker
  • 100 g fijngehakte walnoten
  • 40 ml honing

Voorbereiding

Splits de eieren. Klop de eidooiers met de poedersuiker tot een luchtige, bleke massa. Voeg de suikersiroop toe en meng goed.
Klop de koude slagroom met de helft van de kristalsuiker tot stevige pieken. Dit zorgt voor een luchtige textuur in het walnotenijs.
Klop de eiwitten met de resterende kristalsuiker tot ze stevig zijn. Dit geeft extra volume aan het mengsel.
Spatel voorzichtig de slagroom door het eidooiermengsel. Voeg daarna de opgeklopte eiwitten toe. Meng zachtjes zodat de luchtigheid behouden blijft. Voeg de fijngehakte walnoten en honing toe voor een krokante en zoete toets.
Zonder ijsmachine: Giet het mengsel in een geschikte bak en plaats het 4 uur in de vriezer. Roer na 1 uur met een vork of garde om ijskristallen te voorkomen. Herhaal dit één à twee keer tijdens het invriezen.
Met ijsmachine: Giet het mengsel in de machine en volg de instructies. Laat het ijs daarna nog even opstijven in de vriezer.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Energie: 1119 kcal – Eiwitten: 13.1g per portie

Meer inspiratie