Sprankelende mocktail met gember en peer

Sprankelende mocktail met gember en peer

Dit is een handig receptje. Doordat je er eerst een siroop voor moet maken, kan je het kookwerk al op voorhand doen. De siroop die overblijft, kan je in een potje of flesje in de koelkast bewaren.
Alcoholvrij aperitief
Alcoholvrij aperitief
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept

Ingrediënten

  • 170 ml (vers) perensap (van de meest smaakvolle peren die je vindt, bv. Doyenne)
  • 170 g honing
  • 2/3 el sap van verse citroen
  • 30 g suiker
  • 2 takjes verse rozemarijn (+/- 10 cm per takje)
  • 2,5 cm verse gemberwortel, gepeld en in fijne stukjes gesneden
  • Snuifje geraspte nootmuskaat
  • Ijsblokjes
  • Spuitwater
  • 1 peer (versiering)

Voorbereiding

Het handige aan deze mocktail is dat hij is gebaseerd op een siroop die u op voorhand kunt maken.
Doe hiervoor het perensap, het citroensap, de honing, de suiker, 1 takje rozemarijn, de gemberstukjes en nootmuskaat in een steelpannetje en roer alles door elkaar op een middelhoog vuur.
Breng aan de kook en verminder dan meteen tot een laag vuur.
Blijf nog een vijftal minuten verder roeren, tot de honing en suiker volledig zijn opgelost.
Zet het vuur af en laat het mengsel 30 minuten afkoelen.
Zeef de siroop en laat deze vervolgens volledig koud worden.
DE MOCKTAIL SERVEREN : Vul feestelijke glazen (bv. champagneglazen) halfweg met ijsblokjes. Voeg per glas 3 eetlepels siroop toe en vul verder met het spuitwater. Versier de glazen met een twijgje rozemarijn en een stukje peer. De siroop die u over heeft, kunt u afgesloten bewaren in de koelkast.

Meer inspiratie