Aspergesalade

Aspergesalade

Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 200 g witte asperges
  • 100 g groene asperges
  • 2 eieren, hardgekookt (optioneel)
  • 25 g gewone peterselie
  • 25 g platte peterselie
  • 25 g tuinkers
  • 25 g basilicum
  • 50 ml veganaise
  • 1 el citroensap

Voorbereiding

Schil en kook de witte asperges 11 à 12 minuten tot ze beetgaar zijn. Kook de groene asperges 6 à 7 minuten. Laat ze afkoelen. Hak ondertussen de kruiden fijn.
Versnijd de asperges in fijne ronde stukjes. Houd de punten apart.
Maak de veganaise, en meng ze met de kruiden, het citroensap en de asperges (en eventueel de fijngesneden hardgekookte eieren).
Versier met de aspergepunten.

Tips :

  • Kan als vulling voor een tomaat, of als heerlijk broodbeleg.
  • Je kan dit ook als beleg op toastje doen, of blini, en als topping nootjes of wat gegrilde groente toevoegen.
  • Of maak een rolletje van gegrilde aubergine, met de aspergesalade als vulling.

Dit is een recept van chef Cathy Goyvaerts van Wonderworld, dat ze bereidde tijdens een ‘veggiedemo’ rond vegetarisch broodbeleg van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) voor de collega’s van Stichting tegen Kanker.

Recept geïnspireerd op een recept van Vers en Veggie.​

Meer inspiratie