Een heerlijke smaakmix, deze originele en feestelijke kiproulade... supergezond ook bovendien!
![Vleesgerecht](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_plat-de-viande.png)
Vleesgerecht
![Feestelijk recept](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_recette-festive.png)
Feestelijk recept
![Gezond recept](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_recette-saine.png)
Gezond recept
![Herfst](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_automne.png)
Herfst
![Winter](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_hiver.png)
Winter
Ingrediënten
- 4 kipfilets, opengevouwen
- 175 g fijngesneden spruitjes
- 30 g fijngesneden walnoten
- 16 flinterdunne sneetjes pecorino kaas, ieder de grootte van de kipfilet
- 1 el vers citroensap
- 3 el olijfolie
- Peper en een beetje zout
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Spreid de kipfilets uit op een werkblad, en leg er telkens 2 sneetjes pecorino op. Meng alle overige ingrediënten (behalve de kaas en 1 el olijfolie).
Spreid het mengsel uit op de kipfilets. Bedek met telkens nog 2 sneetjes pecorino. Rol op als een tapijt, vanaf de smalle zijde. Kruid met peper en wat zout.
Bak de rolletjes bruin, met de naad eerst naar onder, zo’n 3 minuten aan elke kant. Gaar 10 à 15 minuten verder in de oven, tot de kip niet meer roze is.
Serveer met extra groenten en een aardappelbereiding of volkorenpasta naar keuze.