Rabarbertaart

Rabarbertaart

Recept voor een eenvoudige ‘fruitrijke’ taart. Serveer zo, of met yoghurt, als tussendoortje. En met ijs als feestdessert.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 1 bos rabarber
  • 200 g (volkoren) bloem
  • 100 g plantaardige margarine
  • 60 g suiker
  • 1 ei

Voorbereiding

Laat de margarine smelten. Zeef de bloem en kneed tot een deeg met de margarine, suiker en eidooier.
Laat 1u rusten. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit met de deegrol en leg het in een ingevette en ingebloemde taartvorm.
Bestrooi met een eetlepel bloem en een eetlepel suiker. Schil de rabarber met een dunschiller, snijd in stukken van ongeveer 2 cm en verdeel over de taart.
Bak 40 minuten. Serveer met bolletje vanille-ijs of toefje yoghurt, voor een light-versie.

Meer inspiratie