Rabarbertaart

Rabarbertaart

Recept voor een eenvoudige ‘fruitrijke’ taart. Serveer zo, of met yoghurt, als tussendoortje. En met ijs als feestdessert.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 1 bos rabarber
  • 200 g (volkoren) bloem
  • 100 g plantaardige margarine
  • 60 g suiker
  • 1 ei

Voorbereiding

Bereid het deeg: smelt de margarine. Zeef de bloem en meng met de gesmolten margarine, suiker en eigeel tot een homogeen deeg. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het deeg uit: gebruik een deegroller en leg het deeg in een ingevette en met bloem bestoven taartvorm.
Bereid de vulling: schil de rabarber met een dunschiller en snijd in stukjes van ongeveer 2 cm.
Vul de taart: bestrooi de bodem met een eetlepel bloem en een eetlepel suiker. Verdeel de rabarberstukjes erover.
Bak de taart: bak gedurende 40 minuten tot de korst goudbruin is en de rabarber zacht.
Serveer: heerlijk op zichzelf of met een lepel natuuryoghurt of een bolletje vanille-ijs voor een feestelijke toets.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook eens het mango-kokosdessert, een andere frisse en fruitige lekkernij die goed past bij een aangepast dieet.

Meer inspiratie