Mango-kokosdessert

Mango-kokosdessert

Om zo weinig mogelijk chemisch behandeld te consumeren, kies je best voor lokale- en seizoensvruchten. Eet je toch ook graag eens exotische vruchten, als mango’s? Koop ze dan bij voorkeur in ‘onze winter’. Dan is het zomer aan de andere kant van de evenaar, en worden ze het minst behandeld.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 rijpe (‘ready-to-eat’) mango’s
  • +- 200 ml kokosroom (geen kokosmelk, dan wordt het dessert te lopend)
  • 1 à 2 limoenen
  • Een paar takjes verse munt

Voorbereiding

Schil de mango’s en verwijder de pit. Snijd de twee rijpste mango’s in grove stukken en mix ze fijn met een staafmixer. Voeg de kokosroom toe en mix tot een smeuïg geheel. Voeg eventueel wat limoen toe naar smaak. Verdeel over 4 mooie glazen, bijvoorbeeld wijnglazen, en laat een paar uur opstijven in de koelkast.
Snijd de overige twee mango’s in heel fijne blokjes, en breng op smaak met fijngehakte munt en limoen. Laat een paar uur trekken in de koelkast.
Net voor het opdienen haal je de glazen uit de koelkast, voeg een paar lepels van de mangosalade toe bovenop de mango-kokosmix. Versier het glas met een bladje munt (bijvoorbeeld op de rand van het glas) en serveer.
Tip: maak resterende muntblaadjes schoon onder stromend water, dep ze droog en vries ze in. Klaar voor gebruik een volgende keer, je kan ze zo verschillende maanden bewaren.

Meer inspiratie