Passievruchten-yoghurtijs

Passievruchten-yoghurtijs

Dit yoghurtijs met passievrucht is een licht, fruitig en natuurlijk gezoet dessert. Het is ideaal voor mensen met kanker, vooral bij verminderde eetlust of vermoeidheid. Het is eenvoudig te bereiden en biedt een romige textuur met een exotische smaak die de eetlust kan stimuleren.
Passievruchten-yoghurtijs
15 MINUTEN + INVRIESTIJD
Ijs
Ijs
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 8 passievruchten
  • 400 g volle yoghurt
  • 4 eierdooiers
  • 80 ml rietsuikersiroop
  • 100 ml slagroom
  • 40 g poedersuiker

Voorbereiding

Snijd de passievruchten doormidden. Lepel het vruchtvlees eruit en doe het in een kom.
Voeg de yoghurt, eidooiers en rietsuikersiroop toe aan de passievruchtenpulp. Meng goed tot een glad geheel.
Klop de koude slagroom met de poedersuiker tot stevige pieken. Spatel deze voorzichtig door het mengsel.
Zonder ijsmachine: Giet het mengsel in een geschikte bak en zet het 1 uur in de vriezer. Klop het daarna met een garde of mixer om een gladde textuur te verkrijgen. Laat verder invriezen tot het ijs stevig is.
Met ijsmachine: Giet het mengsel in de ijsmachine en laat draaien volgens de instructies. Laat het ijs daarna nog 1 à 2 uur opstijven in de vriezer.
Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer. Werk af met wat verse passievruchtenpulp en een halve vrucht voor een mooie presentatie.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Energie: 348 kcal – Eiwitten: 8,2 g per portie

Meer inspiratie