Frambozen-yoghurtijs

Frambozen-yoghurtijs

Frambozen-yoghurtijs
10 – 15 MINUTEN + INVRIESTIJD
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 g frambozen (vers of diepgevroren)
  • 100 g kristalsuiker
  • 300 g volle frambozenyoghurt
  • 140 g volle yoghurt
  • 100 g eiwit
  • 100 g ongeklopte slagroom

Voorbereiding

Pureer de frambozen in een foodprocessor of met een staafmixer tot een zacht geheel. Druk het mengsel door een zeef in een kom om de pitjes te verwijderen. Voeg de suiker toe en meng goed door elkaar.
Meng de frambozenyoghurt en de yoghurt natuur door het frambozenmengsel.
Klop het eiwit tot sneeuw en klop de slagroom stijf. Schep eerst de slagroom door het yoghurtmengsel en spatel vervolgens het eiwit erdoor.
Doe het mengsel in een laag diepvriesbakje, dek af, en zet twee uur in de vriezer. Klop vervolgens met een klopper om de ijskristallen te breken en er een zacht geheel van te maken. Laat het geheel minstens vier uur inde vriezer stevig worden.
Zet het ijs dertig minuten voor het serveren in de koelkast om het zachter te laten worden.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 334 kcal Eiwitten: 8.1 g pr portie

Variatie

Aardbeien-yoghurtijs: gebruik aardbeien en volle aardbeienyoghurt in plaats van frambozen en volle
frambozenyoghurt.

Bewaartips

Bewaar zelfgemaakt ijs best niet langer dan 2 weken in de diepvries (lager dan -18 °C). Hard ijs plaats je best een half uur voor het serveren in de koelkast. Dan is het ijs schepklaar.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie