My “gember drink”

My “gember drink”

Een lekker en eenvoudig drankje dat je warm, lauw of koud kunt drinken, op basis van gember dat bekend staat om zijn antimisselijkheidswerking.
Alcoholvrij aperitief
Alcoholvrij aperitief
Sap
Sap
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 4 tl bruine suiker
  • Het sap van 4 citroenen (of 4 sinaasappelen als je dat verkiest)
  • 4 takjes munt
  • 4 stukjes verse gemberwortel
  • Licht sprankelend water (enkel voor de koude versie, anders kraantjeswater of water uit de fles)

Voorbereiding

Schil de gemberwortel en snij er 3 of 4 fijne reepjes van. Doe de muntblaadjes, de bruine suiker en de gember in het glas. Plet met de steel van een lepel en voeg beetje bij beetje (terwijl je blijft pletten) het citroen- of appelsiensap toe.
Meng en overgiet met ofwel kokend water (laat daarna afkoelen tot de gewenste temperatuur), ofwel fris sprankelend water.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Meer inspiratie