Lasagne van wintergroenten en quinoa

Lasagne van wintergroenten en quinoa

Denk maar niet alleen dat lasagne met pastavellen lekker smaakt!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 2 el arachideolie olie
  • 2 gele uien
  • 2 teen look
  • 1 bakje kleine witte paddenstoelen
  • 2 stuk prei
  • 1 el fijn gesneden verse oregano
  • 500 g tomaten in blokjes
  • extra laag groenten: 200 g winterpostelein, 1 kleine knolselder
  • witte saus: 1 potje ricotta, 1 ei, 1 bot basilicum, zwarte peper, 2 el geraspte parmezaanse kaas, 400 g gekookte uitgelekte (volkoren) quinoa, 2 bollen mozzarella (250 g)

Voorbereiding

BEREIDINGSWIJZE: Schil de knolselder, snij hem doormidden en snij dunne plakken. Stoom een 5 tal minuten gaar. Was en zwier postelein uit.
Tomaat-groentesaus: Pel look en ui, snij fijn, stoof aan in olijfolie Snij de paddenstoelen fijn en laat al roerend een 5-tal minuten mee bakken. Voeg de tomatencoulis en oregano toe. Laat 15 min zacht sudderen onder deksel.
Witte saus: Snij basilicum fijn. Klop het ei los en meng met de ricotta, peper en parmezaan onder elkaar.
Vul een ovenschaal met de quinoa, druk goed aan, met vierkant bakje bv. Strijk daarover een deel tomaten-groentesaus egaal uit. Leg daarop een deel van de schijven knolselder. Bestrijk met het ricotta mengsel en dan nog een laag knolselder. Hierop komt rest groente saus.
Dan helemaal met postelein bedekken en vervolgens met sneetjes mozzarella. Bak af op 180°, 35-40 min ongeveer.
Download de receptenboek

Meer inspiratie