Krachtwafeltjes

Krachtwafeltjes

Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 200ml (zelfgemaakte) drinkvoeding, neutrale of vanillesmaak 400 g bloem
  • 300 g boter of margarine
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 2 kl bakpoeder Chocolade (optioneel)

Voorbereiding

Smelt de vetstof en laat afkoelen. Doe alle ingrediënten samen in een kom en roer dit tot een smeuïg geheel. Voeg de drinkvoeding toe. Het deeg moet lepelbaar blijven. Laat het minstens 1 uur rijzen in de koelkast. Zet het wafelijzer op een middelmatige stand (stand 6 ) en schep uit met een lepel. Bak de wafels klein of groot naar keuze. Laat ze afkoelen op een rooster. Je kan ze eventueel nog onderdompelen in gesmolten chocolade...
Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort. Meer weten over bijvoeding? Hoe gebruiken, hoelang, wat met terugbetaling enz.? Lees er hier alles over.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Energie: 201 kcal – Eiwitten: 3 g (voedingswaarde per portie)

Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.

Meer inspiratie