Koolvis in papillot met tijm & rijst

Koolvis in papillot met tijm & rijst

Gemakkelijk te bereiden en te eten. Dankzij een bereiding in papillot blijven de aroma's goed bewaard en heb je geen vetstof nodig.

Ingrediënten

  • 1 rol aluminiumfolie
  • 1 dikke tomaat
  • 10 ml water
  • 4 diepgevroren koolvisfilets
  • 1 citroen
  • 5 ml azijn
  • 1 grote ui
  • 2 el gedroogde tijm
  • 2 zakjes witte rijst
  • 2 l water
  • 2 bouillonblokjes
  • Een snufje gejodeerd zout uit de molen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij vellen aluminiumfolie van ongeveer 40 cm lang af.
Pel de ui.
Was de ui, de tomaat en de citroen en snij ze in schijfjes.
Vermeng de azijn en het water in een klein glas.
Leg in het midden van elk vel aluminiumfolie 1 koolvisfilet.
Leg er 2 schijfjes citroen, tomaat en ui bij.
Breng op smaak met 1 el tijm, 2 draaien aan de zoutmolen en 2 tl van het a/w-mengsel.
Sluit de vellen aluminiumfolie tot papillotten. Leg ze dan op een bakplaat.
Zet 20 minuten in de oven.
Serveer bij voorkeur in diepe borden.
Dompel het zakje rijst onder in een liter kokend water + 1 bouillonblokje. Laat 12 minuten koken.
Laat het zakje uitlekken, knip het open en giet de rijst in een kom.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tip

Aarzel niet om aan water voor bijvoorbeeld pasta of aardappelen zout of bouillon toe te voegen om de nodige minerale zouten aan te leveren.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Meer inspiratie