Komkommer basilicum fizz

Komkommer basilicum fizz

Deze alcoholvrije mocktail combineert de knapperigheid van komkommer met het zachte aroma van basilicum. Ideaal voor warme dagen of om op een milde manier de eetlust te stimuleren bij mensen met kanker.
Alcoholvrij aperitief
Alcoholvrij aperitief
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1 grote komkommer
  • 3 limoenen
  • 30 grote basilicum blaadjes
  • 200 ml koud water
  • 3 kl honing
  • Versiering: ¼ komkommer, 12 basilicum blaadjes, 1 limoen, ijsblokjes, spuitwater

Voorbereiding

Basis: Was komkommer en basilicum, snij grof (niet schillen). Rol de limoenen even op een plank, zo komt het sap er beter uit, en pers ze. Doe alles samen in blender met honing en water. Mix 2 min op hoogste snelheid. Zeef door.
Versiering: Schil met een aardappel schiller dunne plakken van de komkommer.
Afwerking Plak de komkommervellen tegen binnenste rand van de glazen. Vul de glazen met ijsblokken. Giet 3-4 cm van het het komkommer limoensap over de glazen. Vul de glazen verder op met spuitwater. Steek de basilicum en limoen er bij in.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een andere verfrissende mocktail ? Probeer dan zeker onze sprankelende mocktail met peer en gember – zacht en licht pittig.

Meer inspiratie