Gevulde avocado

Gevulde avocado

Dit koude gerecht zal je minder snel misselijk maken dan een warm gerecht. Bovendien wordt verse kaas beter verdragen dan mayonaise. Krab of surimi en kwark leveren de eiwitten die je nodig hebt tijdens een behandeling.

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 1 grannysmithappel
  • 120 g krabvlees (vers, uit blik of diepvries) of geraspte surimi
  • 2 individuele potjes natuurkwark
  • 1 citroen
  • piment d’Espelette (naar keuze)
  • 6-8 takjes fijngehakt bieslook (of een ander kruid naar keuze)

Voorbereiding

Snij de avocado's doormidden, verwijder de steen en haal er voorzichtig het vruchtvlees uit (en bewaar de schil), snij het in kleine blokjes en giet in een grote kom. Schil de appel en rasp in grove stukken. Laat de krab (of de surimi) uitlekken, giet bij de avocado, samen met de geraspte appel en de kwark. Voeg het sap van een halve citroen toe en een snuifje piment d’Espelette en roer voorzichtig om.
Vul de avocadohelften met de bereiding en bestrooi met de fijngehakte bieslook.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Dit is een recept uit het boek van Isabelle Delaleu ‘Mes recettes santé pendant un traitement anticancer’ van uitgeverij Leduc.s.
www.editionsleduc.com/produit/414/9782848997544
www.facebook.com/mesrecettessantependantuntraitementanticancer

Meer inspiratie