Chickenflakes & excentrieke mosterdsaus

Chickenflakes & excentrieke mosterdsaus

Deze gepaneerde kipstukjes met cornflakes worden geserveerd met een lichtzoete en kruidige mosterdsaus. Een origineel recept dat de eetlust kan stimuleren bij smaakverandering, en tegelijk eiwitten en energie levert.
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 eieren
  • Een snufje kaneel
  • 100 g cornflakes
  • ½ tl kerriepoeder
  • 125 cl maisolie
  • 8 volle el bloem
  • 1 eidooier
  • 1 tl graanmosterd

Voorbereiding

Voor het knapperige korstje : Verwarm de oven voor op 180 °C. Stamp de cornflakes tot grove stukjes. Paneer de stukken kip door ze eerst in de bloem, dan in de losgeklopte eieren en tot slot in de cornflakes te dopen. Leg de gepaneerde kip op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif de plaat voor 6 tot 10 minuten in de oven. Dien op met de saus.
Voor de saus : Vermeng de eidooier, de honing, de kaneel, het kerriepoeder en de mosterd. Giet er langzaam en onder voortdurend kloppen de olie bij. Dien de dikke saus koud op.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tip

Je kunt kippenkruiden aan de losgeklopte eieren toevoegen.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel (gewijzigd recept van www.mieuxdansmonassietteaveclecancer.fr/recettes/batonnets-croustillants-de-poulet).

Hou je van knapperige en kruidige recepten ? Probeer dan ook onze Provençaalse gevogeltefilet voor een mediterrane en smaakvolle variant.

Meer inspiratie