Banana split

Banana split

Banana split
5 MINUTEN
Milkshake
Milkshake
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 600 ml volle melk
  • 240 ml chocoladesaus
  • 120 ml gesuikerd kersensap
  • 8 bolletjes vanilleroomijs
  • 4 rijpe bananen

Voorbereiding

Meng de volle melk, de chocoladesaus, het kersensap, het ijs in een mengkom.
Snij de banaan in schijfjes.
Voeg de schijfjes banaan bij de andere ingrediënten in de mengkom. Pureer alle ingrediënten met een staafmixer of in een foodprocessor tot een gladde massa.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 605 kcal – Eiwitten: 12.1g per portie

Variatie

Vervang het kersensap door rode bessensap of door appelkersensap. Gebruik chocoladeroomijs, banaanroomijs of kersenroomijs in plaats van vanilleroomijs.

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Download de receptenboek

Meer inspiratie