Ziekenhuis Geel (2024)

Ziekenhuis Geel (2024)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Tweedaagse uitstap om op adem te komen voor oncologische patiënten en hun zorgdrager
  • Selectiejaar van het project: 2024
  • Organisatie: Ziekenhuis Geel
  • Toegekend bedrag:  €9 906

Op vakantie gaan voor oncologische patiënten is niet evident. Dit kan allerlei redenen hebben, fysieke beperkingen, angsten, financiële…. Met deze korte vakantie willen we de patiënt en zijn zorgdrager de mogelijk bieden om alles los te laten. Samen ontdekken, genieten in het bijzijn van gelijkgestemde reisgenoten, onder begeleiding van 2 oncologische verpleegkundigen en 2 zorgvrijwilligers.

We bieden een 2 daagse uitstap voor oncologische patiënten die nog in behandeling zijn en hun zorgdragers, op maat van de patiënt. De patiënt en zorgdrager krijgen een mooi gevarieerd programma in de Nederlandse Kempen en prachtige Den Bosch. Alvorens de Nederlands grens over te rijden, stoppen we bij de abdij in Postel. Aansluitend bezoeken we een kaasboerderij, gevolgd door een boerenlunch. We eindigen de dag met een herfstwandeling, op maat van de patiënten indien de patiënt niet kan wandelen kan hij /zij genieten van de prachtige natuur op het terras van het bezoekerscentrum. Overnachten doen we in Wintelre (Eindhoven). Op donderdag bezoeken we de mooie stad Den Bosch en nemen we een lunch tijdens een boottocht. In de late namiddag keren we terug huiswaarts.

De begeleiding van de verpleegkundigen en gekende zorgvrijwilligers zijn ankerpunten die minder angst geven aan de patiënten. Voor aanvang van de reis, zal ook de arts, klinisch de patiënt een check up geven en toestemmen dat de patiënt mee kan, dit geeft zekerheid. De zorgvrijwilliger zorgt voor ondersteuning van de zorgdrager.