vzw SuperNils (2024)

vzw SuperNils (2024)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Avatar SuperNils weet het allemaal …
  • Selectiejaar: 2024
  • Organisatie: vzw SuperNils
  • Toegekend bedrag: € 9 717

Vzw SuperNils laat een VR-tool ontwikkelen, waarbij Avatar SuperNils en/of specialisten antwoorden geven op vragen van patiënten met een hematologische kanker en hun naasten.

Als de patiënt/naaste de VR-bril opzet en de tool activeert, komt hij terecht in een fijne ruimte binnen de SuperNils-omgeving. In die ruimte staat een laptop, die de patiënt virtueel kan vastnemen. Hij kan zijn vraag stellen en krijgt via de laptop (virtuele zoom) antwoord. De info wordt verstrekt door deskundigen (diëtisten, seksuologen, kinesisten, psychologen, dokters). Het project vraagt dus een nauwe samenwerking met de 6 partnerziekenhuizen.

Het project is een aparte tool binnen het VR-project dat door SuperNils werd ontwikkeld en dat zo steeds een grotere verscheidenheid aan informatie en tools ter beschikking stelt. Elke tool is een onderdeel dat apart moet ontwikkeld worden met een eigen kostprijs.

De nieuwe tool wordt voorgesteld op de website van SuperNils (www.supernils.be), bij het interactieve VR-pakket. Hij is belangrijk voor patiënten/naasten om steeds de juiste informatie bij de hand te hebben en hiervoor niet steeds de deskundige te moeten raadplegen (wat immers niet altijd of onmiddellijk mogelijk is).

De tool past binnen onze tweede doelstelling (het informeren van patiënten en hun naasten). Avatar SuperNils leidt de mensen naar de informatieve tool, binnen de SuperNils-VR-omgeving. De info wordt ook nog weergegeven op de website, zodat deze altijd en overal toegankelijk is.