vzw SuperNils (2023)

vzw SuperNils (2023)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: SuperNils Net Echt – VR-ervaring
  • Selectiejaar van het project: 2023
  • Organisatie: vzw SuperNils
  • Toegekend bedrag: 25 357 €

Het project “SuperNils Net Echt” wil het mentale welzijn van patiënten met een hematologische aandoening ondersteunen. Door het bekijken van films via een VR-bril worden de gedachten van de patiënten even afgeleid. Op deze manier wordt verveling tegengegaan tijdens de lange quarantaines en wachttijden tijdens onderzoeken. We hopen hiermee de mensen even niet aan hun ziekte te laten denken. Die gezondere geest gaat bovendien ook het genezingsproces beter ondersteunen.

We gaan films aanbieden in diverse categorieën/thema’s en voor verschillende leeftijden. Iedereen moet iets vinden in het aanbod, dat gaat over pure ontspanning (virtuele stadswandelingen,  natuurbeleving, bezoeken aan musea of dierentuinen, optreden ballet, …), educatief materiaal voor jongere patiënten, maar ook over films die mensen ondersteunen in hun terugkeer naar het gezonde, normale leven (wandeling doorheen een supermarkt – terug zin krijgen in voeding, mee in de keuken staan en lekkere kiemarme maaltijden bereiden, …). Vooral voor de laatste categorie zal er samengewerkt worden met diëtisten, psychologen en dokters.

Vzw SuperNils zal aan de partner-ziekenhuizen een box ter beschikking stellen met de nodige materialen (VR-bril), een eigen SuperNils-applicatie met 360°-films en informatiefiches. Bekendmaking van de boxen wordt gedaan via sociale media, website, flyers en affiches.