Take Off asbl – Class Contact (2022)

Take Off asbl – Class Contact (2022)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: ClassContact – Verbindt het zieke kind met zijn/haar klas
  • Selectiejaar van het project: 2022
  • Organisatie: Take Off asbl- Class Contact
  • Toegekend bedrag: 50000€

ClassContact verbindt het kind dat aan kanker (of een langdurige ziekte) lijdt met zijn of haar klas, zodat het de lessen kan blijven volgen en omringd wordt door klasgenoten. Wanneer wij een verzoek om ondersteuning ontvangen, nemen wij onmiddellijk contact op met de ouders, de school en het ziekenhuis om samen een actieplan op te stellen om het kind zo goed mogelijk te ondersteunen volgens zijn/haar specifieke behoeften.

Een bezoek aan de klas en het huis (of ziekenhuis) van het kind stelt ons in staat de structurele behoeften te bepalen (hardware, software, internetlijn, enz.).

Onze technici installeren twee pc’s met dubbele camera’s en webcams in de klas en in de kamer van het kind thuis/ziekenhuis. Eén camera is gericht op het schoolbord, een andere op de klas zodat hij zijn klasgenoten kan zien en met de webcam kan hij van een afstand inzoomen op het schoolbord om het beter te zien.

Onze technici bieden een helpdesk om snel elk technisch probleem op afstand of ter plaatse op te lossen.

Onze maatschappelijk werker begeleidt gezinnen en klassen die met het systeem zijn uitgerust om constructieve feedback te krijgen en de ondersteuning aan te passen aan de specifieke en evoluerende behoeften van het kind.

Zodra het kind weer naar school kan, halen onze technici het materiaal op. De apparatuur wordt ook aan het eind van het jaar teruggenomen voor onderhoud.

Aan het eind van het jaar evalueren we onze acties via een tevredenheidsvragenlijst (ouders/kinderen en leerkrachten).