Pass-ages Les Sources (2023)

Pass-ages Les Sources (2023)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Hello Pass-ages !
  • Selectiejaar van het project: 2023
  • Organisatie: Pass-ages Les Sources
  • Toegekend bedrag: 44 900 €

Pass-ages is een gloednieuwe intergenerationele plek in Brussel die mensen verwelkomt en begeleidt aan het begin en het einde van het leven – wat we “sterven” noemen.

Pass-ages wil zich openstellen en dankzij de kans die de Stichting tegen Kanker biedt, kan ze haar lokalen tot leven brengen en laten ontdekken door dagactiviteiten voor mensen met kanker. Wat Pass-ages via dit project wil aanbieden is wekelijks enkele uren quality time in Pass-ages, wat rust, de mogelijkheid om te praten met anderen die gelijkaardige situaties meemaken, verschillende georganiseerde of meer vrije activiteiten… dat is wat Pass-ages wil aanbieden.

De kracht van Pass-ages is dat het een ruimte en een gemeenschap van burgers is die het levenseinde en het begin van het leven begeleiden, in een geest van luisteren, respect en de spontane gezelligheid van het collectieve leven, dankzij menselijke banden. Deze benadering omvat een globaal bewustzijn van de cyclus en de passages van het leven, die concreet worden gemaakt door de aanwezigheid op dezelfde plaats van een geboorte- en sterfhuis.

Welkom bij Pass-ages, waar je een moment van leven kunt genieten en delen door middel van betekenisvolle verbindingen!