La Vie en Marche (2024)

La Vie en Marche (2024)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Esthetische behandelingen voor een positief zelfbeeld
  • Selectiejaar van het project: 2024
  • Organisatie: La Vie en Marche
  • Toegekend bedrag: €3 500

Wij willen mensen met kanker toegang bieden tot gepersonaliseerde schoonheidsverzorging. Om een positief zelfbeeld te behouden en uiteindelijk de levenskwaliteit te verbeteren, is het essentieel om zich mooi te voelen ondanks de ziekte. Sommige kankerbehandelingen hebben schadelijke bijwerkingen op de huid (droge huid, huiduitslag, gevoeligheid, breekbare nagels, enz.) en het haar (sommige veroorzaken alopecia (haaruitval)).

Door mensen met kanker toegang te geven tot schoonheidsverzorging en persoonlijk advies, hopen we een aantal van deze ongemakken te verminderen. Een beroep doen op iemand met de vaardigheden en kennis om duidelijke informatie en hoogwaardige zorg te bieden. Luisteren en empathie zijn een integraal onderdeel van de zorg.

Wij hopen dat patiënten van deze zorg kunnen profiteren, zowel in het ziekenhuis tijdens de oncologische behandeling als daarbuiten. Zeker daar sommige personen de voorkeur geven aan deze meer geïndividualiseerde tijd zonder enige beperking (infuus, bezoek van de oncoloog, enz.).