Grand Hôpital de Charleroi (2021)

Grand Hôpital de Charleroi (2021)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Activiteiten voor naasten van oncologie- en hematologiepatiënten in Charleroi Metropole
  • Selectiejaar van het project: 2021
  • Organisatie: Grand Hôpital de Charleroi
  • Toegekend bedrag: 28900€

Het “Maison Mieux-Être” is een herbronningsoord in Charleroi voor mensen die aan kanker lijden. Hier worden reeds talrijke activiteiten aangeboden om patiënten te helpen gezonder te leven en de ziekte te overwinnen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld deelnemen aan yogalessen, nordic walking, culinaire workshops, zachte gymnastiek, sofrologie, kunstworkshops,… of kunnen ook ze schoonheidsbehandelingen laten uitvoeren,  schoonheidsadvies vragen, enz.

De afgelopen 4 jaar is alles in het werk gesteld om de patiënten steun en troost te bieden. Vandaag willen wij het dagelijkse leven van onze patiënten blijven vergemakkelijken en verbeteren, maar willen wij ook steun verlenen aan de naaste die een fundamentele rol spelen in hun herstel. Wij zijn overtuigd van het belang van hun welzijn. Een echtgenoot of echtgenote, een broer of zus, een kind, een vriend, een buur… De persoon die de patiënt begeleidt, aanmoedigt en steunt in moeilijke tijden, moet, net als de patiënt, gehoord en gesteund worden.

Wij vinden het ook belangrijk dat patiënten en hun naaste momenten kunnen delen die hen in staat stellen uit het medische schema te stappen. Daarom wil het “Maison Mieux-Être” een gemeenschappelijk activiteitenprogramma voorstellen voor patiënten en hun naasten, maar ook activiteiten die uitsluitend voor naasten bestemd zijn, zodat zij even op adem kunnen komen, hun “hoofd leeg kunnen maken” en hun batterijen weer kunnen opladen.