Fondation privée Oncolovie (2022)

Fondation privée Oncolovie (2022)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Ondersteuning van de activiteiten van het Espace +
  • Selectiejaar van het project: 2022
  • Organisatie: Fondation privée Oncolovie
  • Toegekend bedrag: 47440€

L’Espace+ is een inloophuis, d.w.z. een plaats van welzijn en rehabilitatie voor patiënten met kanker die in het CHC worden behandeld. Sinds 2008 biedt L’Espace+ activiteiten aan zoals schoonheidsbehandelingen, imago-advies, dieetworkshops, schilderen, mindfulness, yoga, Nia, Pilates, zelfverdediging, Tempo Move, alsook psychologische ondersteuning voor kinderen van wie een naaste kanker heeft.

Sinds de verhuizing naar de Montlégia-site maakt de infrastructuur van Espace+ nieuwe activiteiten mogelijk, zoals Snoezelen, het zwembad en de sauna. Zo kunnen patiënten alleen of in groep genieten van momenten van ontspanning of gymnastiek in tot 32°C verwarmd water. Aan deze nieuwe infrastructuur zijn aanzienlijke kosten verbonden.

De patiënten zijn blij met het aanbod van de Espace+. Iedereen kan vinden wat hij nodig heeft naargelang zijn behoeften en de evolutie van zijn gezondheidstoestand. Ons project bestaat erin de bestaande activiteiten te bestendigen om de continuïteit van de patiënten in de tijd te waarborgen.