Fondation Jolimont : Maison de Ressourcement Joli-Clos (2023)

Fondation Jolimont : Maison de Ressourcement Joli-Clos (2023)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Maison de Ressourcement Joli Clos – Uitbreiding van zorg- en welzijnsactiviteiten
  • Selectiejaar van het project: 2023
  • Organisatie: Maison de Ressourcement Joli-Clos – Fondation Jolimont
  • Toegekend bedrag: 31 973 €

WELZIJN, EEN INTEGRALE BENADERING. Onze aanpak van kankerzorg is gebaseerd op de noodzaak om rekening te houden met alle dimensies van de persoon, zijn niet-medische behoeften en zijn welzijn op elk niveau.

Omgaan met alle neveneffecten van een medische behandeling, leren omgaan met je lichaam en de manier waarop anderen het zien, het gevoel van eigenwaarde en vertrouwen in de toekomst vergroten, ervaringen en goede raad delen… dit alles maakt deel uit van de strijd tegen kanker.

Sinds het voorjaar van 2022 biedt Le Joli Clos patiënten, individueel of in groep, een waaier van activiteiten aan: fysieke activiteiten (yoga, pilates, wandelingen…), emotioneel management (psychologische begeleiding, hypnose, meditatie, competentieverbetering, creatieve workshops) en fysiek welzijn (schoonheidsbehandelingen, massages, voedingsadvies en culinaire workshops vormen het activiteitenaanbod dat Le Joli Clos verder wil ontwikkelen).

De subsidie heeft betrekking op een 2e fase van de ontwikkeling van het project en betreft :
Verbetering van de uitrusting en het serviceniveau voor onco-esthetische behandelingen (welzijn van het lichaam)
Een gevarieerd en aangepast aanbod van fysieke activiteiten om aan de behoeften en verwachtingen te voldoen
Een diverser aanbod van herbronnende activiteiten en, in het bijzonder, de uitbreiding van onze participatieve moestuin (naast de reeds opgezette culinaire workshops).