Fondation Jolimont FUP (2022)

Fondation Jolimont FUP (2022)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Inloophuis Joli Clos
  • Selectiejaar van het project: 2022
  • Organisatie: Fondation Jolimont FUP
  • Toegekend bedrag: 15400€

WELZIJN ALS INTEGRALE BENADERING

Onze benadering van oncologische zorg is gebaseerd op de noodzaak rekening te houden met alle dimensies van de persoon, zijn niet-medische behoeften, zijn welzijn op alle niveaus.

Alle aspecten naast de medische behandeling aanpakken, zijn lichaam en de manier waarop anderen ernaar kijken temmen, zelfrespect opbouwen, vertrouwen hebben in de toekomst, ervaringen delen, goede raad geven… dit maakt integraal deel uit van de strijd tegen kanker.

Sinds dit jaar (2022) stelt de Joli Clos aan patiënten voor om, op individuele of groepsbasis, op verschillende niveaus te handelen: fysieke activiteiten (yoga, pilates, danswandeling…), emotioneel beheer (psychologische begeleiding, hypnose, meditatie, vaardigheden verbeteren, seksueel advies, creatieve workshops), lichamelijk welzijn (schoonheidsverzorging, massages, voedingsadvies en culinaire workshops vormen het aanbod dat de Joli Clos op termijn wil aanbieden.

Op korte termijn wordt prioriteit gegeven aan de verbetering van de uitrusting en het serviceniveau op het gebied van onco-esthetische zorg en welzijn van het lichaam.
De ontwikkeling van een aan de behoeften en verwachtingen aangepaste reeks fysieke activiteiten onder (semi-)professionele begeleiding: yoga, dans, fitness, enz.
De verscheidenheid aan herbronningsactiviteiten en met name de aanleg van een participatieve moestuin (naast de onderdeel “voeding en gezondheid” – culinaire workshops – die reeds elders is ontwikkeld.