CHU UCL Namur – site Sainte-Elisabeth (2024)

CHU UCL Namur – site Sainte-Elisabeth (2024)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Acupunctuur, een “meerwaarde” in de begeleiding van oncologische patiënten.
  • Selectiejaar: 2024
  • Organisatie: CHU UCL Namur – site Sainte-Elisabeth
  • Toegekend bedrag: € 10 000

L’Espace Bien-être l’Essentiel.

Dichtbij en buiten het ziekenhuis, een unieke ruimte van 320 m², warm en vriendelijk, toegewijd aan alle kankerpatiënten en hun naasten. Alles wordt in het werk gesteld om een holistische benadering te bieden in het kader van de integratieve geneeskunde. L’Essentiel is toegankelijk voor iedereen, ongeacht het behandelcentrum. Een dynamisch multidisciplinair team van zeer ervaren en gekwalificeerde gezondheidsprofessionals. Getrainde en begeleide vrijwilligers zorgen voor ontvangst en logistiek, en brengen tijd door met de begunstigden om te luisteren en aanwezig te zijn tijdens deze moeilijke periode.

Individuele zorg en ontspanning vanaf het moment dat de diagnose bekend wordt gemaakt tot 3 maanden na het einde van de behandeling: massages, behandelingen, schoonheidsverzorging, hypnose, enz.

Workshops en groepsactiviteiten vanaf het moment van diagnose tot een jaar na het einde van de behandeling: ontspanningstherapie, onco-esthetiek, kunstzinnige therapie, aangepaste lichamelijke activiteiten, discussiegroepen, onco-revalidatie, koken en voeding, ondersteuningsgroepen voor terugkeer naar het werk, enz.

L’Espace Bien-être l’Essentiel is ook een plek voor informatie: bibliotheek, thematische conferenties voor patiënten en hun familie.

Vandaag zoekt l’Essentiel de steun van de Levensloop-Grant van Namen om haar aanbod van individuele behandelingen te vervolledigen door acupunctuur aan te bieden aan oncologische patiënten.