CHU UCL Namur (2022)

CHU UCL Namur (2022)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Steun voor de aanbieding van welzijnszorg (massage) voor alle patiënten die met kanker te maken hebben
  • Selectiejaar van het project: 2022
  • Organisatie: CHU UCL Namur
  • Toegekend bedrag: 40000€

Dichtbij en vrijwillig buiten de ziekenhuisomgeving, is l’Essentiel een huis van genezing, een unieke, vriendelijke plek gewijd aan alle patiënten met kanker en hun familieleden. Alles wordt in het werk gesteld om een globale aanpak te bieden in het kader van de integratieve geneeskunde. Een multidisciplinair team van zeer ervaren en gekwalificeerde gezondheidswerkers in de oncologie biedt zorg en activiteiten. Een stuurgroep begeleidt en stuurt het project. Getrainde vrijwilligers zorgen voor opvang en logistiek en nemen tijd met de begunstigden om te luisteren en aanwezig te zijn in deze moeilijke periode.
Individuele zorg vanaf het moment dat de diagnose bekend wordt gemaakt tot 3 maanden na het einde van de behandeling: massages, schoonheidsverzorging, voetreflexologie, hypnose, enz.
Workshops en groepsactiviteiten vanaf het moment van diagnose tot een jaar na het einde van de behandeling: sofrologie, onco-esthetische workshops, kunstzinnige therapie, aangepaste fysieke activiteiten, discussiegroepen, onco-revalidatie, koken en voeding, steungroepen voor terugkeer naar werk, enz.
Het is een plaats gewijd aan informatie: bibliotheek, conferenties voor de begunstigden en hun familieleden.
Vandaag wil l’Essentiel graag steun om de begunstigden 2 dagen per week massage aan te bieden.