CHU de Liège (2024)

CHU de Liège (2024)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Creatie van een interactieve video voor patiënten en hun familie over de behandeling van glioblastoom in het Centre Hospitalier Universitaire de Liège.
  • Selectiejaar: 2024
  • Organisatie: CHU de Liège
  • Toegekende bedrag: €7 310

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat het gebruik van video’s leidt tot een positievere ervaring van patiënten in de gezondheidszorg, hun angst vermindert en sommige klinische resultaten verbeteren. Deze video’s kunnen lineair en passief of interactief zijn. Interactieve video’s gaan een stap verder in informatie en opleiding. Ze houden de aandacht beter vast, helpen om belangrijke boodschappen te onthouden en moedigen aan om te leren.

Het doel van dit project is om een interactieve video te ontwikkelen om het begrip en de ervaring van de zorg voor glioblastoma-patiënten te verbeteren.

Zorgverleners, audiovisuele specialisten, patiënten en hun familieleden zullen betrokken worden bij het maken van de video.

De video zal bestaan uit verschillende capsules waarin zorgverleners geïnterviewd worden, elk over een specifiek aspect van de ziekte en de behandeling ervan. Boeiende geanimeerde elementen, in het bijzonder visuele illustraties van de verleende zorg, zullen worden gebruikt om de aandacht vast te houden. Op strategische punten zullen vragen worden opgenomen en afhankelijk van de gegeven antwoorden zal er feedback worden gegeven, waardoor een dynamische en interactieve leerervaring wordt geboden.

De video zal toegankelijk zijn voor patiënten en hun familie via de website van CHU de Liège.