Centre OASIS (2024)

Centre OASIS (2024)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Van top … tot teen : holistische begeleiding van oncologische patiënten
  • Selectiejaar: 2024
  • Organisatie: Centre de bien-être OASIS de l’Institut de Cancérologie Arsène Burny
  • Toegekend bedrag: € 10 000

Het OASIS-centrum maakt deel uit van het Institut de Cancérologie Arsène Burny (Universitair Ziekenhuis Luik). Wij bieden een integratieve aanpak, naast medische behandelingen, om de levenskwaliteit van mensen met kanker te verbeteren. Hieronder vallen medische pedicure en voetreflexologie, die beide zeer gewaardeerd worden en waar veel vraag naar is. Deze praktijken richten zich op de voeten, maar hebben als doel om uitgebreide, aanvullende ondersteuning te bieden:

  • Volgens de Chinese geneeskunde werkt deze discipline met massage/acupressuurtechnieken op de reflexzones op de voeten die elk orgaan in het lichaam vertegenwoordigen. Wetenschappelijke studies suggereren dat reflexologie in bepaalde gevallen pijn, angst, misselijkheid en braken vermindert en daardoor de kwaliteit van de slaap verbetert en het gevoel van vermoeidheid bij oncologische patiënten vermindert.
  • Medische voetzorg is gericht op het verlichten en voorkomen van pijn en bepaalde bijwerkingen die gepaard gaan met oncologische behandelingen en die een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van leven.

Met deze benaderingen willen we ondersteuning bieden van top tot teen. Deze praktijken helpen bepaalde lichamelijke en psychologische symptomen te verlichten, waardoor de algemene levenskwaliteit verbetert.