AZ Herentals (2024)

AZ Herentals (2024)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Podcast oncologisch traject
  • Selectiejaar van het project: 2024
  • Organisatie: AZ Herentals
  • Toegekend bedrag:  €10 000

De zorgverleners van AZ Herentals worden dagelijks geconfronteerd met de noden van de patiënt om goed geïnformeerd te zijn. Een patiënt wil meer en meer aan het stuur staan van zijn eigen zorg en samen met de arts de richting van het zorgtraject bepalen. Om onze patiënten hierin te ondersteunen, vinden we het belangrijk om in te zetten op patient empowerment.

Met onze podcast ‘Kanker! Het moet een vergissing zijn!’ willen we onze patiënten zelf aan het woord laten om hun ervaringen te delen met lotgenoten. Door patiënten zelf te laten vertellen, willen we authentieke ervaringen delen. Rauw, eerlijk en uit het hart, maar vooral herkenbaar. De podcast zal bestaan uit tien afleveringen waarbij patiënten, jong en oud en ook mantelzorgers aan het woord zullen komen. Gedurende dertig minuten zal er in elke podcast-aflevering gepraat worden over een bepaald thema: haarverlies, chemotherapie, chirurgie, de impact op mantelzorger,…

Het doel van deze podcast is om patiënten en hun mantelzorgers een herkenningspunt te geven, ze staan namelijk niet alleen in dit traject. We hopen dat iedereen die naar onze podcast luistert op zijn eigen manier kracht en steun kan vinden in de gedeelde verhalen.