asbl Espace Vivie (2023)

asbl Espace Vivie (2023)

Beschrijving van het project

  • Titel van het project: Verhoging van het aantal uren zorg
  • Selectiejaar van het project: 2023
  • Organisatie: asbl Espace Vivie
  • Toegekend bedrag: 40 000 €

Het inloophuis Espace Vivie viert dit jaar zijn 10e verjaardag. De duurzaamheid is het resultaat van een zorgvuldig beheer, zowel financieel als wat betreft de keuze van de aangeboden therapieën en de geselecteerde therapeuten (via een wetenschappelijk comité bestaande uit 3 oncologen, een psycholoog, een radiotherapeut, 2 therapeuten en de coördinator).

Espace Vivie is het enige centrum in de regio Verviers en staat open voor alle patiënten, ongeacht in welk ziekenhuis ze behandeld worden. Onze patiënten komen uit alle steden van het arrondissement (van Stavelot tot Plombières, enz.), maar ook uit andere steden (Embourg, Sougmagne, Jupille, Luik, enz.).

Verpleegkundige coördinatoren in de oncologische zorg en oncologen van regionale ziekenhuizen, die zich bewust zijn van onze expertise en de toegevoegde waarde voor hun patiënten, die ons inloophuis aanbevelen, evenals de tevredenheid van patiënten in het algemeen, die er in hun omgeving over praten, hebben geleid tot een aanzienlijke toename van het aantal patiënten. We verwachten 250 patiënten te verwelkomen tegen het einde van 2023, 300 patiënten in 2024 en 350 in 2025.

Om kwalitatief hoogwaardige ondersteuning te garanderen zonder de wachttijden te laten oplopen, en om de toegang voor patiënten niet te hoeven beperken, willen we de zorgpost in ons budget verhogen.