Levenskwaliteit

Levenskwaliteit

Sociale projecten

Kanker die jou of een naaste treft… dat is een zware beproeving. In zo’n geval is levenskwaliteit van wezenlijk belang. En daarrbij kunnen kleine details vaak een groot verschil maken. 

Om een positieve impact te hebben op het psychosociale welzijn en de levenskwaliteit van mensen met kanker en hun naasten, organiseren we projectoproepen voor ‘sociale projecten’ (Social Grants). Met deze financiering (Grants) ondersteunen we actoren op het terrein. 

Sinds 2023 steunt de Stichting ook projecten die bijdragen aan het vergroten van de kennis over de werkelijke behoeften van mensen die leven met kanker. Daarom zijn de sociale projectoproepen (Social Grants) uitgebreid tot studies! 

De oproep voor sociale projecten is tweeledig : 

  • Operationele projecten die rechtstreeks bijdragen tot het welzijn van mensen met kanker en hun naasten. 
  • Studieprojecten die bijdragen tot een betere kennis van de werkelijke behoeften van mensen die leven met kanker. 

Levensloop-Grants

Elk jaar zijn er heel wat lokale initiatieven om de levenskwaliteit van mensen met kanker en hun naasten te verbeteren. 

Met een deel van het ingezamelde geld tijdens de levenslopen die zowat overal in België plaatsvinden, financiert Stichting tegen Kanker deze projecten. 

De projectoproep voor de Levensloopprojecten die we begin januari lanceren, staan open voor alle actoren binnen het medisch, psychosociaal en verenigingsnetwerk van een regio. Het gaat om operationele projecten die tegemoetkomen aan de lokale vraag en direct bijdragen tot het welzijn van mensen met kanker en/ of hun naasten.

Laureaten<br>Levensloop-Grants
Laureaten
Levensloop-Grants