Ardeense forel met Brusselse spruitjes

Ardeense forel met Brusselse spruitjes

Deze eenvoudige maar verfijnde bereiding combineert de zachte smaak van forel met de krachtige aroma’s van spruitjes en Ardense ham. Ideaal voor wie zijn eetlust wil stimuleren met een voedzame en lekkere maaltijd.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 800 g spruitjes
  • 8 aardappelen
  • 4 forellen
  • 4 sneden Ardeense ham
  • 100 g brood
  • 45 g olie of 100 % plantaardige vetstof
  • 4 el magere room
  • Bosje peterselie
  • 4 el bloem
  • Peper, zout

Voorbereiding

Maak de spruitjes schoon. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water. Kook de spruitjes in licht gezouten water of stoom ze gedurende ongeveer 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
Verkruimel het brood en snijd de Ardense ham in kleine stukjes. Bak het brood goudbruin in de helft van de vetstof. Voeg de ham toe, meng goed en zet opzij.
Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog. Kruid de binnenkant met zout en peper en haal ze door de bloem. Verhit de resterende vetstof in een grote pan en bak de forellen ongeveer 10 minuten, draai ze halverwege om.
Voeg in dezelfde pan de lichte room en fijngehakte peterselie toe. Roer goed tot een romige saus ontstaat. Breng op smaak indien nodig.
Serveer elke forel met het brood-hammengsel en overgiet met de peterseliesaus. Voeg de spruitjes en gekookte aardappelen toe als bijgerecht.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook dit recept voor couscous met lamsvlees en spruitjes voor een smakelijk alternatief dat past binnen een aangepast voedingspatroon.

Meer inspiratie