Deze truffels met geitenkaas, druiven en noten zijn ideaal als gezond en origineel aperitief. De smeuïge textuur en het zoet-zoute karakter maken ze perfect om de eetlust op te wekken, zelfs bij vermoeidheid of misselijkheid.
Desserten en snacks
Vegetarisch
Feestelijk recept
Herfst
Lente
Ingrediënten
- 115 g zachte geitenkaas, op kamertemperatuur
- 55 g light roomkaas, op kamertemperatuur
- 13 druiven
- 70 g amandelen
- 5 g bieslook, heel fijn versneden
- Peper
Voorbereiding
Meng de geiten- en roomkaas met een vork in een kommetje tot een zachte mix, en voeg een beetje peper toe. Plaats 30 minuten in de koelkast.
Rooster de amandelen een paar minuten op middelhoog vuur. Roer geregeld om en blijf bij de pan, zodat ze niet verbranden. Laat ze afkoelen op een koude plaat of plank. Hak ze fijn met een mes of in de keukenrobot.
Neem een eetlepel kaasmix en druk er – in de lepel – de druif in. Neem wat vershoudfolie in de hand, doe er een toefje kaas op en druk dat op de lepel.
Haal nu met de folie alles van de lepel en rol in de folie balletjes met de druif in het midden. Verwijder de folie. Maak zo alle truffels.
Spreid de noten uit op een plaat en meng met de bieslook. Rol er de truffels door. Zet afgedekt weg in de koelkast tot je ze serveert. Smakelijk!
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Ontdek ook deze vouwpannenkoeken met mozzarella en basilicum voor een smakelijk en voedzaam aperitiefmoment.