Ingrediënten
- 270 g tofoe in blok
- 20 g verse munt
- 40 g olijfolie
- 1,2 kg tomaten
- 18 g knoflook
- 1 el gedroogde oregano
- 660 g aubergines
- 2 uien
- 8 verse oreganoblaadjes
- 4 sneetjes volkorenbrood
Voorbereiding
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).
Tips :
Je kunt de rest van de oregano gebruiken in andere bereidingen,
zoals zelf gebakken brood, muffins met gedroogde tomaten, soep of
visterrine.
Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan
de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in
Brussel (Gewijzigd recept van https://www.colruyt.be/fr/recette/tofu-aux-aubergines-et-aux-tomates-parfume-la-menthe).