Rijsttaart met limoenzeste

Rijsttaart met limoenzeste

Deze luchtige en geurige rijsttaart met vanille en limoen is een troostrijk dessert dat eenvoudig te bereiden is. Dankzij de zachte textuur en het frisse aroma is dit gerecht bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 1 vel kruimeldeeg
  • 4 eieren
  • 1 pot van 500 g rijstpap met vanille
  • 75 g bloem
  • 75 g suiker
  • 2 el rijstpap met vanille
  • 1 limoen

Voorbereiding

Om het rijsttaart te beginnen, verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereid het deeg: leg het kruimeldeeg in een antikleef-taartvorm.
Maak het beslag: klop in een kom de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg al roerend de bloem toe.
Voeg het rijstdessert toe: meng het vanille-rijstdessert erdoor tot een glad geheel.
Voeg de zeste toe: rasp de limoen fijn en meng de zeste onder het beslag.
Giet en bak: giet het mengsel in de taartvorm en bak 25 à 30 minuten tot de taart goudbruin en stevig is.

OPGELET: Dit rijsttaart is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tip :

Je kunt de geraspte limoenschil vervangen door schilfers pure chocolade of cacaopoeder.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Probeer ook eens het peren- en appeltaartjes, een ander zacht en fruitig dessert dat goed past bij een aangepast dieet.

Meer inspiratie