Koude komkommersoep

Koude komkommersoep

Deze koude komkommersoep is perfect voor warme dagen. Ze combineert de romigheid van yoghurt met de frisheid van komkommer, op smaak gebracht met knoflook en walnoten. Een eenvoudig gerecht dat de eetlust op een zachte manier stimuleert.
Soep
Soep
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 250 ml magere yoghurt
  • 2 kopjes gehakte ijsblokjes
  • 150 g gepelde en gemalen walnoten
  • 3 geperste knoflookteentjes
  • 3 el olie (olijf-, walnoten- of zonnebloem)
  • ½ kl zout
  • Citroensap (optioneel)
  • Dille, vers of gedroogd (optioneel)

Voorbereiding

Schil de komkommer zorgvuldig met een dunschiller. Snijd hem vervolgens in dunne plakjes of kleine blokjes.
Meng in een kom de gemalen walnoten met de gekozen olie, het zout en de geperste knoflook. Dit vormt een voedzame en smaakvolle topping.
Verdeel de komkommerstukjes over diepe borden of kommen. Meng in een aparte kom de yoghurt met het crushed ijs tot een glad en koud mengsel. Giet dit mengsel over de komkommer in elk bord.
Voeg een eetlepel van het walnootmengsel toe aan elke portie.
Voeg indien gewenst een paar druppels citroensap toe voor een frisse toets en bestrooi met dille voor extra aroma. Serveer met een sneetje geroosterd brood voor een voedzame maaltijd.

Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook eens deze komkommersoep met munt en krab, een verfrissend alternatief dat eveneens aangepast is aan specifieke voedingsbehoeften.

Meer inspiratie