Soep
Voorgerecht
Feestelijk recept
Zomer
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 250 ml magere yoghurt
- 2 kopjes gehakte ijsblokjes
- 150 g gepelde en gemalen walnoten
- 3 geperste knoflookteentjes
- 3 el olie (olijf-, walnoten- of zonnebloem)
- ½ kl zout
- Citroensap (optioneel)
- Dille, vers of gedroogd (optioneel)
Voorbereiding
Verwijder met een dunschiller de schil van de komkommer en snijd het vruchtvlees heel fijn. Meng de walnoten met de olie, zout en geperste knoflook.
Verdeel de komkommer over de soepborden. Vermeng de yoghurt met het gehakte ijs en giet over de komkommer.
Maak elk bord af met 1 el van het notenmengsel, zonder te mengen. Druppel hierover eventueel wat citroensap en strooi er wat dille over. Serveer met (geroosterd) brood.