Koud groentesoepje met yoghurt

Koud groentesoepje met yoghurt

Warme gerechten wekken vaak sneller misselijkheid op. Dit is dan ook een verfrissend alternatief voor warme soep. Neem bij voorkeur magere bouillon en magere yoghurt, omdat vetten misselijkheid kunnen versterken. De yoghurt kan bovendien een plakkerig gevoel in de mond verlichten.
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 tak selder
  • 1 ui
  • 1 l magere groentebouillon
  • 200 g yoghurt
  • 1 el. vetstof
  • Peper en zout naar smaak

Voorbereiding

Schil en snipper de ui en stoof ze glazig in de vetstof. Snijd prei en selder fijn, voeg toe aan de ui en laat nog even stoven.
Voeg de groentebouillon toe en laat op matig vuur twintig minuten sudderen. Mix de soep glad, en zeef ze eventueel.
Laat afkoelen, en plaats ze nadien in de koelkast. Roer net voor het serveren de yoghurt erdoor en breng op smaak met peper en zout.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Bewaartips :

Bewaar ze maximaal 3 dagen goed afgedicht in de koelkast (temperatuur lager dan 7 °C). Klop de soepen voor het opdienen nog eens goed op.

Dit is een recept uit het eindwerk van Christophe Godefroidt, ontwikkeld in samenwerking met de opleiding bachelor in de voedings- en dieetkunde, Katholieke Hogeschool VIVES en met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie