Dit basisgerecht is lekker in elk seizoen. Combineer het met seizoensgroenten. Of serveer het in de zomer, bereid op de barbecue. Kan ook met brood, zonder de rijst, als voorgerecht.

20MIN. + 25MIN. KOOKTIJD

Visgerecht

Voorgerecht

Gezond recept

Herfst

Lente
Ingrediënten
- 1 kg grote rauwe scampi's
- 2 limoenen
- 1 kl kruiden met 5 aroma's
- 1 el olijfolie
- 240 g volle rijst
- Peper, snuifje zout
- VOOR DE SAUS : 1 ei - 1 kl mosterd - 1 yoghurt - 1 kl sojasaus - 10 sprietjes bieslook - peper
Voorbereiding
Pel de scampi en leg ze in een diepe schaal. Bestrooi met vijfkruidenpoeder, besprenkel met limoensap, meng goed en laat 15 minuten marineren op kamertemperatuur.
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook het ei 9 minuten in kokend water. Laat afkoelen, pel en gebruik de dooier. Prak de dooier met de mosterd. Klop de yoghurt los en voeg geleidelijk toe tot een romige saus ontstaat. Voeg sojasaus, fijngesneden bieslook en peper toe.
Laat de scampi uitlekken en rijg ze aan houten spiesjes. Bak ze 5 Ã 6 minuten in een hete pan met een beetje olie, regelmatig omdraaien. Peperen en licht zouten.
Serveer de scampi met de rijst en yoghurtsaus. Warm opdienen.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Probeer ook onze poêlée de riz aux épinards et scampis – een andere lichte en voedzame optie.