Ingrediënten
- 1 kg krielaardappelen OF 4 kleine aardappelen en 500 g asperges
- 500 g princessenbonen
- 350 g magere spekblokjes
- 2 uitjes of sjalotten
- 1 el vetstof
- 1 el appelazijn (kan ook met wijnazijn)
- Luikse stroop naar smaak (kan ook honing)
- Verse peterselie, als kruid en als garnituur
- Peper, zout
Voorbereiding
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Een variant is ‘Fricassee des Fagnes’ uit de Hoge Venen: aardappelen worden vervangen door bospaddestoelen, azijn door witte wijn, peterselie door gehakte tuinkruiden. Dit is eerder een herfstversie.
Zin in een andere voedzame salade? Probeer dan zeker de tagliatellesalade met spinazie, een smakelijk en evenwichtig alternatief.