Kalkoenstoofpot met spinazie en champignons

Kalkoenstoofpot met spinazie en champignons

Kalkoen is een goed alternatief voor rood vlees. Dat eet je, naar kankerpreventie toe, immers beter niet te vaak. Dit recept heeft nog meer gezonde troeven: melk vervangt room, en er zijn twee soorten groenten.
Kalkoenstoofpot met spinazie en champignons
20MIN. + 20MIN. KOOKTIJD
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 800 g spinazie (vers of diepvries, reeds ontdooid)
  • 450 g kalkoenlapjes
  • 1 doos ongesneden champignons de Paris
  • 4 el geconcentreerde melk
  • 30 g plantaardige vetstof
  • Sap van 1 citroen
  • Peper, wat zout

Voorbereiding

Snijd de kalkoenfilets in gelijkmatige reepjes. Verhit de helft van de vetstof in een pan en bak de kalkoenreepjes op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en zet opzij.
Giet de champignons af en voeg ze toe aan dezelfde pan. Laat ze 5 minuten bakken zodat ze licht kleuren en hun vocht verliezen.
Laat de spinazie goed uitlekken en druk het overtollige vocht eruit met een zeef of een lepel. Dit voorkomt dat het gerecht te waterig wordt.
Verhit de resterende vetstof in een grote pan of stoofpot. Voeg de spinazie, kalkoen en champignons toe. Kruid met peper en een beetje zout. Giet het citroensap erbij en roer goed door.
Voeg de gecondenseerde melk toe en meng alles voorzichtig. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes sudderen op laag vuur.
Serveer warm, eventueel met een portie rijst of aardappelpuree voor een complete maaltijd.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander zacht en voedzaam gerecht ? Probeer dan zeker onze fricassee met champignons â€“ een klassieker met een lichte twist, ideaal bij verminderde eetlust.

Meer inspiratie