Roerbakrijst met spinazie en scampi’s

Roerbakrijst met spinazie en scampi’s

Deze kleurrijke roerbak combineert sappige scampi's, verse spinazie en volkorenrijst tot een heerlijk en voedzaam gerecht. De feta zorgt voor een romige toets, terwijl de kruiden het geheel subtiel op smaak brengen. Ideaal om de eetlust op te wekken en essentiële voedingsstoffen aan te bieden.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 1 kg verse spinazie
  • 240 g volkorenrijst
  • 150 g feta
  • 25 grote scampi's
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olie of plantaardige margarine
  • Nootmuskaat, paprikapoeder, peper, zout

Voorbereiding

Maak de scampi's schoon en dep ze droog met keukenpapier. Zo bakken ze beter en blijven ze sappig.
Kook de volkorenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Volkorenrijst bevat meer vezels en voedingsstoffen dan witte rijst.
Pel de uien en knoflook. Snijd de uien fijn en hak de knoflook. Blancheer de spinazie kort in kokend water en spoel meteen af met koud water om de kleur en voedingsstoffen te behouden. Laat goed uitlekken.
Verhit de helft van de olie of margarine in een grote pan. Bak de scampi's goudbruin op middelhoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, nootmuskaat, peper en zout.
Fruit in een andere pan de uien en knoflook in de resterende olie. Voeg de uitgelekte rijst, spinazie en in blokjes gesneden feta toe. Meng goed zodat de smaken zich verspreiden. Proef en pas de kruiden aan indien nodig.
Serveer het gerecht warm, met de gebakken scampi's bovenop voor een aantrekkelijke presentatie.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook onze pompoensoep met scampi’s en sesam-koriander salsa â€“ een verwarmend alternatief boordevol smaak.

Meer inspiratie